Приветствайки изтъкнатите тенисисти в резиденцията "Акорда", държавният глава благодари на Рафаел Надал и Новак Джокович, че дойдоха в Казахстан и участваха в демонстрационния мач.

- Това е чудесна възможност да видите играта на изключителни тенисисти на нашето време в Казахстан. Благотворителната цел на този мач е изключително важна. Пристигането ви в нашата столица е ясно доказателство за подкрепата, която се оказва на развитието на тениса в Казахстан. Сигурен съм, че майсторският клас, който ще дадете на децата, ще бъде добър пример за тях и ще ги вдъхнови да следват по вашите стъпки“, каза Касъм-Жомарт Токаев.

Високо оценявайки развитието на тениса в Казахстан, Рафаел Надал и Новак Джокович изразиха благодарност към президента за възможността да се срещнат.

- Това е третото ми посещение в Казахстан. Получавах огромно удоволствие от всяко посещение в тази красива столица, но това посещение е специално, защото успях да се срещна с вас и да посетя този великолепен дворец "Акорда”, каза Рафаел Надал.

- Благодаря, г-н президент, за подкрепата на тениса в Казахстан. Ние сме много доволни да допринесем за развитието и популяризирането на тениса във вашата страна“, каза Новак Джокович.

Касъм-Жомарт Токаев пожела на спортистите по-нататъшни успехи и поздрави Рафаел Надал със сключване на брак.

новина тип: