Обичаи, култури и традиционни гозби представиха студентите от Американския университет в гр. Благоевград, България по време на Международната седмица, която започна на 10 февруари 2020г. и завърши на 16 февруари 2020г.

Международната седмица започна в понеделник с презентация на всяка страна, а кулминацията  бе кулинарният фестивал Taste Fest.

Международната седмица се проведе за поредна година в Американски университет и  по време на различните събития студенти различни държави имаха възможността да представят страните си, а  благоевградската общност – да научи повече за културните особености на държавите, представени в университета. По време на Международната седмица младите хора разчупват стереотипите и доказват, че човешките ценности и стремежи са валидни навсякъде по света.

Тази година университетът бяха подготвили специална програма във всяка една от вечерите - включително отличени кино продукции, специално високопоставено посещение на посланици от различни държави и невероятни демонстрации на творчески заложби и красив ум.

Седмицата започна с представяне на различните страни - тази година в АУБ има студенти от 40 страни. Във вторник бе вечерта, посветена на седмото изкуство. Кинолюбителите видяха заглавията, отличени на Международния студентски филмов фестивал "Ранно пиле". Сред лентите са "Бойна машина", награден за най-добър филм, и "Данте срещу Мохамед Али", носител на голямата награда "Ранно пиле".

Едно от най-атрактивните представяния за поредна година беше това на студентите от Република Казахстан, които за пореден път изненадаха присъстващите със забавна презентация на страната си, прекрасен танц, красиви момичета в автентични носии и вкусни традиционни гозби.