Злато и бронз за Казахстан от световното първенство по Таекуон-До в Пловдив

Състезателите на Република Казахстан спечелиха един златен и един бронзов медал от световното първенство по Таекуон-До в Пловдив, което се проведе от 26 до 30 август, 2015 г. 16-членната делегация от Казахстан остана изключително доволна от организацията на състезанието и впечатлена от град Пловдив и забележителностите му, които успя да разгледа въпреки натоварената си програма.

Състезателите бяха подкрепяни от посланика на Република Казахстан в България Негово Превъзходителство Темиртай Избастин и почетния консул на Република Казахстан в Благоевград Митко Солаков, които присъстваха в залата. Солаков връчи и специален плакет-отличие за заслугите към Република Казахстан на златния медалист Хван Илия.

Състезателите и гостите бяха специално приветствани от кмета на град Пловдив Иван Тотев, а треньорът на националния отбор на Казахстан благодари от името на цялата делегация и състезателите за безупречната организация и топлото посрещане. „Няма да забравим Пловдив и това изключително световно първенство. Имате прекрасен град и чудесна зала“, каза той.

новина тип: